Motor ștergător - când este reparația iminentă? Principiul de funcționare, funcțiile și amplasarea motorului

Motor ștergător - când este reparația iminentă? Principiul de funcționare, funcțiile și amplasarea motorului

Stimați clienți, pentru a evita greșelile la trimiterea motorului ștergătoarelor, în rândul „Comentariu”, indicați modelul mașinii dumneavoastră, anul de fabricație.

Motorul ștergător este cel mai adesea înlocuit cu următorii termeni:motor ștergător,motor ștergător (motor electric), acţionare reductor motor, motor ștergător, motor-reductor ștergător, ștergător de parbriz. Prin urmare, dacă auziți acești termeni, atunci știți că vorbesc despre același lucru.

Motorul ștergător este proiectat pentru a antrena sistemul de braț ștergător. Motorul electric este instalat într-o nișă sub parbriz și este conectat printr-un arbore la sistemul de braț ștergător. Alimentarea și controlul modurilor de funcționare ale motorului electric se realizează folosind un conector standard. Motorul si cutia de viteze sunt realizate intr-o carcasa inchisa cu protectie impotriva prafului si a umezelii atmosferice. piese electriceși mecanismele motorului electric.

Ștergătorul de parbriz este format dintr-un motor de viteză, pârghii și perii. Motorul electric al aparatului de curățat este cu trei perii, cu excitație de la magneți permanenți. Pentru a proteja împotriva supraîncărcărilor, este instalată o siguranță termo-bimetală și pentru a reduce interferențele radio - condensatoare și șocuri.

Specificații motorul ștergătoarelor 21030-3730000:

Tensiune nominală 12 V;

Putere nominală 6 W;

Curent maxim 2,8 A;

Viteza nominala 60 min -1.

Fig. 1

Stergator de parbriz: 1 - butuc spate ax de ancorare; 2 - inel de pâslă; 3 - corpul motorului electric; 4 - magnet permanent; 5 - ancora; 6 - colector; 7 - traversă cu suporturi pentru perii, șocuri și siguranțe termobimetalice; 8 - manșonul frontal al arborelui armăturii; 9 - panou cu condensatori și contacte de suprimare a zgomotului comutator de limitare; 10 - bloc de viteze intermediare; 11 - capac; 12 - carcasa cutiei de viteze; 13 - angrenaj condus; 14 - arborele de ieșire al motorductorului; 15 - bloc de viteze intermediare.

Motor ștergătorare trei moduri de funcționare, sunt incluse cu comutatorul din dreapta pe coloana de direcție. Modul intermitent este asigurat de un releu electronic de tip K2 instalat în bloc de montaj... Acest releu pornește și viteza mică a motorului ștergătoarelor atunci când spălatorul de parbriz este pornit.

Când motorreductorul funcționează la turație redusă în regim constant, tensiunea de alimentare este furnizată la perii diametral opuse. Când motorul reductor este pornit viteza maxima Alimentarea „+” este furnizată periei situate pe lateral. Pentru a elibera contactele comutatorului de aprindere, motorul electric este conectat printr-un releu suplimentar KB în blocul de montaj.

Alte articole de mărfuri și analogii acestora în cataloage: 673.5205 100, ME 241, YaIUSH. 523612.015, 21030373000000.

VAZ 2101-074, VAZ 2121-213, VAZ 1111.

Orice defecțiune - acesta nu este sfârșitul lumii, ci o problemă complet rezolvabilă!

Care sunt motivele defecțiunilor motorreductorului (motor electric) stergatoaredintr-o mașină a familiei VAZ.

Cum să înlocuiți singur motorreductorul (motor electric)stergatorpe o mașină a familiei VAZ.

Cu Internet - Magazin AvtoAzbuka costurile de reparație vor fi minime.

Ștergătoarele de parbriz (Ștergătoarele) de pe VAZ 2107 sunt de mare importanță pentru siguranța rutieră. Conform regulilor de circulație, este interzisă funcționarea unui autoturism cu ștergătoarele defecte. Prin urmare, cunoștințele despre dispozitiv și metodele de reparare și modernizare a ștergătoarelor vor fi utile fiecărui proprietar de mașină.

Dispozitiv de ștergător VAZ 2107

Sistemul de ștergere include:

motorul ștergătoarelor VAZ 2107;

pompa electrica spalator sticla;

cutie de siguranțe;

releu;

comutator cu trei poziții (situat pe comutatorul cu trei pârghii);

ștergătoare.

Ștergătoarele obișnuite au două moduri de funcționare: continuă și intermitentă. Modurile pot fi schimbate prin schimbarea poziției comutatorului. Modul intermitent este asigurat de funcționarea unui releu special.

Defecțiuni ale ștergătoarelor VAZ 2107

Simptomele unei defecțiuni a lamei ștergătoarelor sunt simple:

când este pornit, ștergătorul nu funcționează în unul și același mod;

când este pornit, ștergătorul nu funcționează deloc.

Există mai multe motive pentru defecțiuni:

întrerupător defect;

siguranța arsă;

contact slab în circuitul electric;

motor ștergător defect;

releul ștergătorului VAZ 2107 nu funcționează.

Notă: adesea o siguranță arsă este doar o consecință a unei alte defecțiuni - izolație deteriorată în circuitul de alimentare a motorului sau o defecțiune a motorului în sine, ca urmare a căreia începe să consume curent crescut.

Dacă ștergătoarele nu mai pornesc

Când ștergătorul VAZ 2107 a încetat să funcționeze în ambele poziții ale comutatorului de mod, ar trebui să începeți să căutați o defecțiune a siguranței ștergătoarelor. Este instalat în rețeaua electrică pentru a o proteja de suprasarcinile rezultate din defecțiuni, scurtcircuite sau sarcina crescuta pe motorul ștergătoarelor. Dacă siguranța este bună, ar trebui să-i verificați contactele. Ele se dovedesc adesea a fi foarte oxidate și împiedică trecerea curentului. Curățarea contactelor este simplă - trebuie doar să scoateți siguranța și să curățați contactele cu un cuțit, șurubelniță sau șmirghel. De obicei, acești pași sunt suficienti, dar uneori cauza constă într-un releu, întrerupător sau motor defect. Dar mai multe despre asta mai jos.

Dacă ștergătoarele nu funcționează în modul intermitent

Această problemă se datorează exclusiv unei defecțiuni a releului ștergătoarelor VAZ 2107. Funcționarea ciclică a ștergătoarelor este asigurată prin închiderea / deschiderea contactelor releului și, în consecință, a circuitului de alimentare al motorului ștergătoarelor.

Testul ar trebui să înceapă prin verificarea sursei de alimentare a blocului de relee. Acest lucru se face astfel:

scoateți releul;

porniți comutatorul ștergătoarelor în modul intermitent;

verifica prezenta tensiunii la borna folosind indicatorul de control.

În absența tensiunii, este necesar să înlocuiți comutatorul sau să eliminați circuitul deschis. Dacă se aplică tensiune și releul nu funcționează, acesta din urmă trebuie înlocuit. Releul nu este proiectat pentru reparații.

Dacă ștergătoarele nu se opresc în punctul cel mai de jos

Uneori, când ștergătoarele sunt oprite, periile se opresc nu în punctul cel mai de jos al traiectoriei, ci într-un alt loc arbitrar. Problema nu constă în releul ștergător VAZ 2107, ci în cutia de viteze. Conține un întrerupător de limită acționat cu came. Funcționarea camei controlează poziția periilor după oprirea alimentării de la maneta comutatorului.

Defecțiunea cutiei de viteze are loc cel mai adesea în perioada de iarna când șoferul pornește ștergătoarele înghețate pe parbriz.

Pentru a înlocui cutia de viteze, este necesar să o demontați împreună cu motorul și să instalați unul nou.

Dacă este aplicată puterea, dar motorul nu funcționează

Există mai multe motive pentru care motorul poate să nu funcționeze când este alimentat. Cele mai frecvente sunt forfecarea sau uzura periilor sau defectarea înfășurărilor. Periile se pot uza în timp sau pot îngheța contactele și se pot rupe atunci când releul ștergător VAZ 2107 este pornit și motorul este alimentat. Înfășurarea se arde cel mai adesea când motorul este supraîncărcat. Pentru a verifica, repara și înlocui cutia de viteze cu motorul ștergătoarelor, este necesară demontarea unității din vehicul.

Scoaterea cutiei de viteze și a motorului ștergător VAZ 2107

Pentru a efectua lucrarea, veți avea nevoie de chei cu cap deschis sau dublu pentru 10 și 22. Procedura este următoarea:

După aceea, puteți repara sau înlocui piesele defecte și puteți instala structura ștergătoarelor la loc, efectuând operațiunile în ordine inversă.

Modificarea releului ștergător VAZ 2107

Ștergătoarele „șapte” în condiții de ploaie abundentă își fac față perfect sarcinii. Problemele apar în timpul ploii înghețate, când selectarea unui mod de funcționare adecvat devine o problemă. Ca urmare, ștergătoarele se freacă pe sticlă uscată, benzile de cauciuc se uzează intens, iar sticla poate fi zgâriată. Pentru a evita acest lucru, șoferul trebuie să pornească/oprește în mod constant ștergătoarele manual, ceea ce distrage atenția de la conducere.

Este posibil să modificați releul ștergătoarelor VAZ 2107 prin extinderea domeniului de reglare a frecvenței ștergătoarelor.

Mai întâi trebuie să scoateți releul, care este situat în habitaclu lângă pârghia de deschidere a capotei. Pentru a-l scoate, deșurubați cele două șuruburi și deconectați pantoful.

O rezistență de 62 kΩ pe placa releului oferă un interval de pornire de 4 secunde. Ar trebui înlocuit cu un rezistor de jumătate din rezistență, care va oferi o pauză minimă între pornire în 2 secunde. Dar ar trebui să fie lipit pe placa releului cu un singur picior.

În circuitul deschis rezultat, este necesar să lipiți firele cu un rezistor variabil de 100-500 kOhm (unul dintre firele care merg la rezistorul variabil trebuie lipit în locul celui de-al doilea picior al rezistenței „native”, iar al doilea trebuie să fie lipit la piciorul nelipit al rezistenței constante.

După conectarea rezistenței variabile, închideți capacul releului prin lipirea acestuia. Acest lucru va proteja contactele și PCB-ul de oxidare și deteriorare.

Firele care merg la rezistorul variabil trebuie selectate de o lungime suficientă, astfel încât să permită instalarea rezistorului variabil într-un loc convenabil pentru șofer, de exemplu, pe bord„Șapte”.

După instalarea releului ștergător reglat, devine posibilă reglarea intervalului de pornire a motorului ștergătoarelor de la 2 la 8-10 secunde. Datorită acestui lucru, puteți selecta modul optim corespunzător intensității ploii.

Ștergătoarele de parbriz ca o completare la mașină au fost folosite aproape de la lansarea primei modele de serie vehicul... Necesitatea de a proteja parbrizul se datorează măsurilor de siguranță în timpul conducerii - „Ștergătoarele” îi curățează suprafața, creând condiții pentru o vizibilitate optimă. Efectuarea acestei operațiuni necesită obiecte de lucru speciale. dispozitiv tehnic, care susține motorul ștergătoarelor și sistemul de antrenare în ansamblu. În ciuda dimensiunilor relativ modeste, acesta este un sistem destul de complex, care duce la defecțiuni în timpul funcționării și la necesitatea înlocuirii unor elemente ale mecanismului.

Design și elemente ștergătoare

Spalatorul de parbriz include o unitate de fixare, o perie si un bloc de presiune. Mecanismul de prindere este detașabil și conține un știft și încuietori de lesă. Adaptorul funcționează ca un conector. Apropo, stabilitatea purificatorului depinde de cât de bine asigură conexiunea. Unitatea de prindere realizează direct mișcarea elementelor de lucru - acesta este un sistem de mai multe arce din plastic sau metal. La marginile arcadelor este atașată o perie, care contactează direct suprafața de sticlă și o curăță de murdărie cu apă de ploaie. Lucrarea designului descris este asigurată prin care este controlată din salon prin intermediul unui mâner special.

Dispozitiv motor

Motorul electric din „Ștergătoarele” se mai numește și motorreductor, iar în versiunile moderne este de obicei cu trei perii. Motorul poate avea mai multe turații, în timp ce eforturile sale de lucru sunt generate de compoziția acestei unități pot fi reprezentate astfel:

carcasă (pentru cutia de viteze și motorul electric în sine);

ancora, precum și bucșele din spate și din față ale arborelui său;

axa de iesire;

angrenaj condus;

traversare cu cleme pentru perii;

inel de pâslă;

colector;

magnet permanent;

mecanismul angrenajelor intermediare.

În unele versiuni, motorul ștergătoarelor include și sisteme de protecție - în această calitate se folosesc siguranțe termobimetalice împotriva supraîncărcărilor, iar inductoarele cu condensatoare reduc și interferențele radio.

Saibe spate si fata

În timpul conducerii, proprietarul mașinii trebuie să aibă o vedere din diferite unghiuri și laturi. Prin urmare, pe lângă ștergătorul tradițional față, există și versiuni pe spate. În primul caz este prevăzut un design dublu, adică pentru a crește eficiența curățării, peria are două benzi de cauciuc. Motorul ștergătoarelor din spate preia mai puțină stres, deoarece antrenează designul unic. Acest lucru nu înseamnă însă că modelele din spate au un risc mai mic de defecțiune - frecvența defecțiunii este similară cu cele din față.

În plus, există „Ștergătoare” pentru oglinzile laterale, dar datorită complexității implementării unor astfel de sisteme, astfel de soluții devin treptat un lucru din trecut, lăsând funcțiile de asigurare a vizibilității versiunilor clasice de spălătorie.

Posibile avarii

Diferiți factori pot dezactiva motorul ștergătoarelor, ceea ce duce la o întrerupere a conexiunilor dintre perii și colector, o pană în cutia de viteze, muncă instabilă motor etc. În acest caz, motorul ștergătoarelor nu necesită întotdeauna înlocuire, lăsând posibilitatea de a menține starea de funcționare prin corectarea poziției componentelor sistemului - aceasta, de exemplu, se referă la o siguranță bimetală. Perturbații în muncă moduri de viteza conduc de obicei la defecțiuni ale rezistențelor sau întrerupătoarelor.

Problemele cu periile sunt eliminate și prin manipulări simple cu mecanismul de oprire - în cele mai multe cazuri, reglarea acestora vă permite să readuceți la funcționare elementele de curățare. Probleme estetice, inclusiv scârțâit, șlefuire și altele sunete neplăcute sunt aproape întotdeauna rezolvate prin curățarea periilor în sine. În plus, uscarea sticlei duce și la zgomotul nefericit.

Cum se scoate un motor?

Principalele probleme legate de funcționarea ștergătorului afectează în continuare elementele motorului, necesitând repararea sau înlocuirea acestuia. În general, atunci când începeți orice operațiuni de recuperare, ar trebui să știți cum să scoateți motorul ștergătoarelor fără a-i deteriora structura și componentele aferente.

Mai întâi trebuie să deșurubați elementele de fixare care fixează pârghiile - acest lucru vă va permite să îndepărtați periile de pe canelurile de antrenare. În primul rând, piulițele sunt deșurubate, iar apoi bucșele din plastic și garniturile sunt îndepărtate. Apoi, trebuie să îndepărtați blocul cu fire. Pentru a face acest lucru, ridicați garniturile de la margini și efectuați demontarea prin fanta din locașul motorului. În această etapă, ar trebui, de asemenea, să îndepărtați întreaga structură a ștergătoarelor, să îndepărtați șaiba, arcul și elementele de tracțiune. Acesta este un exemplu al modului în care motorul ștergător față poate fi îndepărtat fără a interfera cu sistemele de acționare ale vehiculului însuși. Când dispozitivul este îndepărtat, puteți începe să îl inspectați și să identificați defectele. După evaluarea stării mașinii de spălat, este necesar să luați o decizie - să o înlocuiți sau să o reparați.

Caracteristicile demontării unui motor pe un VAZ

Dacă lucrările sunt efectuate pe unul dintre modelele VAZ, atunci va trebui să țineți cont de unele dintre nuanțele dezmembrării. În general, funcționarea este similară cu acțiunile similare pe alte mașini, dar există încă unele diferențe.

Deci, mai întâi, ștecherul este deconectat. Acest element este detașat prin îndepărtarea ușoară a acestuia de punctul de fixare. Apoi, ar trebui să ridicați sigiliul, apucându-i marginile. Așa se ridică cauciucul capotei. Firele cu ștecherul sunt îndepărtate prin fante, după care șuruburile de fixare ale motorului sunt deșurubate. Pentru a pregăti în final motorul ștergător VAZ pentru demontare, este necesară și ridicarea capacului de protecție. Apoi trebuie să apăsați ușor pe știfturile cu fante - acest lucru ar trebui făcut până când acestea cad în interior. Aceasta completează procedura. Motorul este gata pentru a fi scos.

Cum se demontează motorul ștergător spate?

Dispozitivul și principiile de prindere luneta din spate oarecum diferit de față, precum și mijloacele de furnizare a sistemelor de acționare. Prin urmare, abordarea demontării mașinii de spălat cu motorul său electric are o serie de caracteristici. Lucrările începe cu instalarea „ștergătorului” în poziție verticală, ceea ce va face posibilă deșurubarea șuruburilor de montare. Apoi, pentru a scoate motorul ștergător spate, trebuie să deconectați toate componentele externe ale sistemului și structura în sine. În special, pârghia este îndepărtată, capacul de protecție de pe rolă, șurubul suportului este deșurubat.

O caracteristică specială a acestei proceduri este necesitatea demontării tapițeriei portbagajului. Pentru a face acest lucru, trebuie să scoateți capacele care blochează apropierea blocului cu cablurile. Este important să țineți cont de faptul că va trebui să îndepărtați două plăcuțe - unul este pentru hamuri, iar celălalt este pentru cabluri. Când aceste elemente sunt îndepărtate, puteți începe să deșurubați șuruburile care fixează motorul. În continuare, rămâne să îndepărtați componenta de unitate, întorcând-o în lateral.

Demontarea motorului

După ce elementele de fixare exterioare, datorită cărora este fixat motorul electric, sunt deșurubate, poate începe demontarea. Procedând astfel, este important să nu atingeți șurubul de reglare, ca o încălcare a joc axialîn arborele de ancorare. Cu toate acestea, dacă intenționați să înlocuiți motorul ștergătoarelor, atunci acest factor nu contează.

Mai întâi, trebuie să scoateți panoul de pe cutia de viteze, apoi îndepărtați roata dințată și șurubul de montare cu piulițe cușcă. Corpul este demontat împreună cu suportul periei și armătura este imediat îndepărtată. Se recomandă suflarea carcasei cu aer comprimat la fața locului folosind un compresor. Inelele de reținere sunt amplasate pe rolele mecanismului - acestea trebuie îndepărtate complet împreună cu șaibe de reglare. Tijele și inelele O sunt îndepărtate din suport. Acesta din urmă trebuie îndepărtat de pe ambele părți ale suportului - din caneluri.

Reparatie motor

Refacerea tehnică a unui motor electric poate viza diversele sale părți, precum și starea contactelor și plăcilor. În unele cazuri este permisă doar curățarea elementelor, în timp ce alte defecțiuni implică înlocuirea lor completă. De regulă, reparația motorului ștergător se efectuează după o verificare amănunțită a stării următoarelor părți:

arcuri pe periile motorului - mișcarea nesatisfăcătoare duce la necesitatea înlocuirii;

colector - de obicei curățat cu abrazivi (dacă elementul este ars, atunci este necesar să înlocuiți ancora);

angrenajul din cutia de viteze trebuie înlocuit dacă se găsesc dinți sparți sau uzați;

brațele ștergătoarelor sunt înlocuite dacă sunt îndoite;

toate elementele de cauciuc în prezența celor mai mici fisuri, rupturi și zgârieturi trebuie de asemenea înlocuite;

contactele pot fi arse sau oxidate (în astfel de cazuri, acestea sunt curățate cu un abraziv cu granulație fină).

Desigur, există adesea cazuri în care repararea motorului ștergătoarelor cu înlocuirea tuturor elementelor enumerate nu dă rezultatul așteptat. Acest lucru se întâmplă de obicei din cauza incompatibilității dispozitivului cu caracteristicile mașinii în sine sau din cauza daune serioase pe placă, de exemplu, dacă contactele cu fire sunt arse. De asemenea, inevitabilitatea înlocuire completă dispozitivul apare dacă întreaga umplere a motorului necesită reparație complexă... În timp ce recuperarea este teoretic posibilă, rezultatul este puțin probabil să asigure funcționarea pe termen lung a ștergătoarelor de parbriz.

Montaj si montaj motor

Dacă decideți să cumpărați un nou motor ștergător și să-l instalați pe structura veche, atunci puteți proceda în ordine inversă în timpul instalării. În acest caz, este indicat să marcați elementele de reglare chiar și în etapa de demontare. Acest lucru vă va permite să determinați la fața locului cum să înlocuiți motorul ștergătoarelor prin instalarea unui analog funcțional în același loc și cu aceleași setări. Această regulă se aplică și în cazul în care vechiul motor electric a fost reparat - este asamblat și instalat în ordine inversă, dar trebuie avut în vedere că atunci când se instalează armătura într-un conector special pentru arbore, în carcasă trebuie să fie încorporată o bilă de tracțiune.

În procesul de asamblare a cutiei de viteze, este recomandabil să-i lubrifiați angrenajul și melcul arborelui. Unsoarea poate fi folosită ca lubrifiant. Același lucru este valabil și pentru procedura de instalare a tijei în suport - în acest caz, rolele sunt lubrifiate. Mecanism manivelă se instalează paralel cu legătura scurtată cu direcția către motorul electric.

Verificarea performanței mecanismelor

În faza de reparație sau în timpul verificării preventive a ștergătoarelor, există mai multe modalități de a identifica problemele din dispozitiv. Calitatea mecanismului este indicată în primul rând de funcția periei și de poziția acesteia în suportul periei. Elementele de curățare trebuie să se deplaseze lin și ușor la viteza specificată. Motorul electric în sine este verificat de un tester. În special, astfel de diagnostice pot detecta nereguli în contacte și conexiuni. În formă dezasamblată, dispozitivul vă permite să evaluați starea angrenajului cutiei de viteze - în special, dinții și firele menționate pe role sunt verificate. Restul componentelor pot fi verificate cu ochiul liber chiar si cu o examinare superficiala.

Designul ștergătorului de pe VAZ 2110 este destul de fiabil, iar în timpul funcționării normale, motorul și trapezul în sine se pot retrage în siguranță și toți cei 300.000 km, ceea ce a fost dovedit. experienta personala multi proprietari. Dar există și excepții de la regulă.

Se întâmplă adesea ca fantele să fie ocolite sau ca structura trapezului să se defecteze pur și simplu. Dacă aveți astfel de probleme, atunci procedura de reparare va fi discutată mai jos.

Pentru a înlocui toate piesele ștergătoarelor, avem nevoie de următorul instrument:

plată și șurubelniță Phillips

cap de capăt 10 mm

mâner cu clichet

Pentru a face acest lucru, primul pas este să parcurgeți câțiva pași pregătitori, și anume:

Scoateți capacul parbriz(volan) Îndepărtați izolația și etanșarea de sub capotă Desprindeți un capăt al benzii de cauciuc rezervor de expansiune si ia-o deoparte

Instrucțiuni video pentru înlocuirea unui trapez cu un motor ștergător pe un VAZ 2110-2112

Ghidul video de mai jos a fost înregistrat special pentru acest site pentru a demonstra vizual întreaga reparație. Sper ca totul să fie arătat într-un mod accesibil și de înțeles, astfel încât chiar și un începător să-și dea seama.

Dacă aveți întrebări sau probleme în timpul revizuirii videoclipului, mă puteți contacta în comentariile sub videoclip de pe canalul meu de YouTube. Ei bine, mai jos vom lua în considerare această reparațieîn forma obișnuită.

Raport foto despre îndepărtarea și instalarea ștergătoarelor de trapez pe VAZ 2110-2112

Când toate punctele pregătitoare sunt făcute, atunci totul va arăta cam așa. Mai sus, săgețile arată punctele de atașare ale celor două piulițe:

Este necesar să le deșurubați, desigur.

După aceea, deconectam clema de fixare a vasului de expansiune și ridicând-o ușor în sus, o deplasăm în lateral pentru a avea acces la a treia piuliță de fixare trapezoidală.

După aceea, piulița poate fi deșurubată, este practic în partea de jos:

După ce ați rezolvat acest lucru, puteți întoarce ușor trapezul, îl puteți scoate din partea stângă, îndoind ușor în lateral cadrul metalic de sub parbriz ( este nevoie de foarte puțin efort - nu are sens să vorbim despre vreo îndoire reală! )

Și o ridicăm aproape până la capăt pentru a o scoate:

Și tot ce rămâne este să deconectați ștecherul de alimentare:

Și acum puteți îndepărta în sfârșit întreaga structură a trapezului și a motorului ștergător din freză. Dacă este necesar să deconectați și să înlocuiți un motor, atunci, în principiu, nu vor fi dificultăți cu acesta - este suficient să îl deșurubați și să îl înlocuiți.

Instalarea tuturor pieselor demontate se efectuează în ordine inversă. Despre prețurile acestor piese de schimb trebuie spus. Costul unui trapez asamblat cu un motor pe un VAZ 2110 este de aproximativ 2000-3000 de ruble de la producătorul Avtovaz. omologii chinezi aproximativ 2.000 de ruble.

13.03.2014

Un motorreductor este un motor electric convențional capabil să funcționeze în diferite moduri. In cazul stergatorului, acesta are 3 moduri de functionare: Intermitent, viteza 1, viteza a 2-a. De asemenea, motorreductorul are o siguranță bimetală încorporată, care se află fie pe carcasă, fie în interior.

Este necesar să se demonteze motorreductorul pentru înlocuirea acestuia, întreținere: perii, siguranță; pentru a elimina trapezul.

Semne ale unui motor cu angrenaj mort:

Dacă găsiți posibile motive, nu vă grăbiți să schimbați motorreductorul! Verificați mai întâi restul. motive posibile defecte urmând linkul.

Cum se demontează motorul angrenajului ștergătoarelor?

Pentru a scoate motorreductorul, trebuie doar să deșurubam 4 elemente de fixare! Dar există două nuanțe:

locație neconvenabilă;

trebuie să vă amintiți poziția manivelei.

Manivela - curba de tracțiune de la motor la tijele trapezoidale. Dacă nu instalați corect manivela, atunci există o probabilitate mare de a deteriora dinții noului motor.

Asa de:

Deschidem capota, deconectam blocul de cabluri de la cutia de siguranțe la motorreductor.

Ne amintim (marcați cu un marker) poziția manivelei.

Deșurubam fixarea kiroship-ului de motor cu cheia pe „13”, scoatem-o.

Folosind cheia „10”, deșurubați cele trei șuruburi care fixează motorreductorul de trapez.

Scoatem motorreductorul.

Dacă motorul reductor nu poate fi scos, deșurubați elementele de fixare a cutiei de siguranțe și mutați-l deoparte.

Cum se instalează un motorreductor?

Înainte de a instala motorreductorul, asigurați-vă că arborele motorului este în poziția inițială. Pentru a face acest lucru, fără instalare, conectăm blocul de fire la noul motor și activăm temporar funcționarea intermitentă a ștergătoarelor. După oprirea motorului, arborele va reveni la poziția inițială.

După aceea, deconectam blocul și instalăm motorul ținând cont de poziția semnului manivelei.

Leave A Comment

Copyright © 2023 carhousekeeper.com. All rights reserved.