Cele mai bune radio mp3 playere auto

Cele mai bune radio mp3 playere auto

Majoritatea casetofoanelor auto de pe mașinile mai vechi nu mai sunt de actualitate. Pe lângă faptul că nu prea mai găsim casete sau cd-uri cu melodii, tot mai des se folosesc smarpthone-urile cu Android sau Apple pentru redarea muzicii în mașină.

În ghidul de mai jos îți voi arăta cum să alegi un mp3 auto foarte bun și care sunt caracteristicile la care să fii atent atunci când cumperi.

Cum aleg un mp3/usb/ bluetooth player auto bun?

O să o luăm pe rând. De la aspect, culori meniu și până la caracteristici audio și de conectivitate.

Ca să facem un rezumat la ce o să scriu mai jos, te interesează – integrare cu linia bordului, sunet de calitate și gamă completă de conexiuni. Toate la un preț cât mai bun.

Mp3 player auto în funcție de marca autoturismului

Cred că un mp3 player auto aftermarket trebuie să se integreze bine în mașina ta. De la aspect și până la culoarea iluminării.

Mp3 playerele auto au 2 dimensiuni – 1DIN, adică cea standard pe care o regăsești pe majoritatea autoturismelor, și 2DIN – cel dublu care înlocuiește o unitate mai mare a mașinii.

În funcție de ce ai instalat pe mașină din fabrică, o să alegi 1DIN sau 2DIN.

Apoi trebuie să știi că multe autoturisme au nevoie de o ramă adaptoare pentru ca mp3 playerul să se potrivească corect în bord. Fie că vorbim de mp3 player pentru Audi, Bmw sau Mercedes – o ramă adaptoare este cam întotdeauna necesară.

Iluminatul ecranului mp3-ului este important dacă vrei să ai uniformitate. Dacă mașina ta are culoarea roșie la instrumentelor de bord, cel mai ok este să alegi un radio player auto care are o lumină compatibilă.

Pentru autoturismele care au culori mai speciale ale instrumentelor, ar trebui să alegi un mp3 auto cu iluminare variabilă. Sunt ceva mai scumpe dar permit schimbarea culorii display-ului în orice nuanță dorești. Un astfel de mp3 player bun este Alpine UT-92BT.

Cel mai bun radio mp3 auto – putere și calitate audio

Al 2 lea cel mai important criteriu este puterea stereo a playerului auto.

Dacă mergi pe un brand cunoscut ca Pioneer, Alpine sau Sony, nu trebuie să îți faci probleme. Majoritatea au o putere suficientă ca să redea un sunet puternic și curat pe boxele standard ale mașinii sau pe alte boxe montate ulterior. Puterea este afișată de obicei ca 4 x 50w RMS, dar cea reala este undeva pe la 4 x 20W . Suficient pentru un sunet decent.

Playerele bune au și procesoare de sunet foarte ok care reduc distorsiunile și amplifică anumite frecvențe care sunt deficitare în melodii. Practic iau o melodie și o îmbunătățesc. Majoritatea melodiilor sunt într-un format digital comprimat, așa că o astfel de opțiune se justifică.

Dacă alegi un mp3 player mai ieftin, fără să fie foarte cunoscut, trebuie să știi că ai putea fi dezamăgit de volumul mic al sunetului redat în difuzoare. Acestea au de obicei finale mai slabe și nu pot asigura un sunet de calitate. Dacă nu ai pretenții și vrei doar să ai un zgomot în mașină – un player ieftin îți este suficient.

Practic, un player bun va avea aceeași calitate audio și la volume mari și la volume mici, și va reproduce foarte bine bassul și frecvențele înalte. Media playerele no name au distorsiuni mari la volume ridicate și nu pot reproduce foarte bine sunetul în boxe.

Redarea melodiilor și conectivitate

Dacă muzica este una din pasiunile tale, atunci alege un mp3 player care permite redarea multor formate audio. Cele mai multe playere redau MP3 dar sunt care permit și redarea fișierelor audio FLAC care au o calitate audio mai ridicată.

Probabil o să alegi un player auto cu USB. Cele cu CD nu mai sunt de actualitate și sunt mult mai voluminoase și grele. Un player cu USB este mult mai ușor și are jumătate din dimensiunile unuia standard permițând instalarea facilă în bordul autoturismului.

Un player auto cu USB poate reda melodii de pe memorii USB și chiar de pe hard-disk-uri externe dacă avem o bibliotecă audio foarte mare.

Cele mai performante media playere auto se pot conecta cu smartphone-ul prin Bluetooth și permit redarea melodiilor din memoria internă a telefonului sau de pe Youtube. Sfatul meu ar fi să mărești bugetul de achiziție și să cumperi un astfel de player. Nu trebuie să mai cauți mereu ultimile melodii să le descarci, doar deschizi Youtube și vei avea în mașină cea mai nouă muzică.

Radio playerele cu Bluetooth au și alte atuuri. Multe pot fi folosite ca și handsfree, adică permit inițierea și preluarea apelurilor telefonice. Foarte util și practic.

Ieșiri audio și auxiliar

Dacă vrei să îți faci upgrade la tot sistemul audio, atunci cumpără un player auto care să aibă ieșiri auxiliare pentru amplificator și subwoofer. Totodată să aibă controlul subwooferului din meniu. Un player cu ieșiri auxiliare îți permite să conectezi boxe mai puternice și amplificator dar și un subwoofer pentru redarea puternică a frecvențelor audio joase. Pentru un sunet complet aceasta este soluția optimă.

Setări și opțiuni ale unui player auto bun

Cu cât un player auto este mai performant, cu atât se poate configura mai bine pentru un sunet de calitate. Multe playere bune au și aplicații pentru Android sau iOS care îți permit să configurezi sunetul direct de pe smartphone.

Setările audio complexe te ajută să setezi fiecare ieșire cât mai optim. Spre exemplu setarea unei frecvențe de tăiere de 80 HZ pentru boxele față – asta înseamnă ca boxele nu vor reda mai jos de 80 HZ și vei elimina distorsiunile pentru că boxele de fabrică redau de obicei doar medii și înalte.

Sau poți seta frecvența maximă a subwooferului la 120 HZ. Astfel, subwooferul va reda doar sunetele foarte joase, fără a reda și mediile de peste 120 HZ.

Se pot face multe setări și multe configurații audio cu un player de calitate. Depinde de bugetul tău și ceea ce dorești ca și calitate audio. Doar volum sau și calitate? Tu decizi.

Mp3 player auto bun – comenzi volan

Playerele auto bune permit și utilizarea comenzilor de pe volan ale autoturismelor. Pentru majoritatea va trebui să cumperi un cablu adaptor în funcție de marca mașinii – Opel, Vw, Audi,Bmw,etc. Odată conectat acel cablu la mufa mașinii și la playerul auto, vei putea folosi comenzile de pe volan pe care le utilizati și la casetofonul standard. Un astfel de player, ce suportă comenzi volan este tot cel prezentat mai sus – Alpine UT-92BT.

Top cele mai bune playere auto

Ca să îți fie mai ușor, am ales cele mai bune playere auto în viziunea noastră, care cumva înglobează tot ce am spus mai sus. Alegerile noastre sunt:

Alpine UT-92BT

Este a 3 a oară când îl menționăm dar vorbim de un mp3 player excepțional. Câteva din atuurile acestui mp3 auto:

conectivitate Bluetooth, aplicație Android pentru control setări iluminare variabilă în tot spectrul RGB, așa că se integrează cu orice autoturism. procesor de sunet performant și un sunet puternic și clar funcție handsfree și microfon inclus setări complexe pe partea audio

Pioneer MVH-S300BT

Al doilea player este unul cu un preț decent dar care oferă cele mai bune caracteristici. Și are USB și Bluetooth

conectivitate Bluetooth pentru redare muzică de pe telefon sunet foarte plăcut, frecvențe joase redate foarte bine pe boxele standard ale mașinii ieșire pentru subwoofer sau amplificator intrare USB și auxiliar pentru conectarea smartphone-ului sau memoriei externe

Sony MEXN5200BT

Nu în ultimul rând, playerul Sony este o alegere perfectă pentru cei ce vor un sunet puternic și un design futurist. Prețul este unul acceptabil și acest media player auto bun va fi cu siguranță pe gustul tău. Se poate conecta cu 2 smartphone-uri, poate fi controlat cu ajutorul vocii și asigură un bass puternic datorită procesorului audio foarte performant.

Leave A Comment

Copyright © 2023 carhousekeeper.com. All rights reserved.