Cel mai bun navigator GPS pentru camioane. Sfaturi, păreri și recomandări

Cel mai bun navigator GPS pentru camioane. Sfaturi, păreri și recomandări

Cum alegi cea mai bună navigație GPS pentru camioane? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă navigatorul GPS pentru camion potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Din ce în ce mai populare în ultimii ani, aparatele GPS sunt tot apreciate de orice șofer. În mod deosebit, persoanele care practică șofatul ca profesie, pot aprecia utilitatea unui astfel de dispozitiv în autoturism.

Cu precădere, șoferii de cursă lungă sau cei care conduc mașini de mare tonaj ai nevoie de un navigator GPS pregătit să le satisfacă toate nevoile impuse de faptul de a petrece multe ore în șir în trafic, în diverse condiții de vreme, și deseori noaptea.

Producătorii au luat deci inițiativa, și au creat o ofertă special pentru camioane și pentru nevoile specifice ale șoferilor de camioane. Află din acest articol cum alegi cel mai bun navigator GPS pentru camioane.

De ce să alegi cel mai bun navigator GPS pentru camioane?

Un navigator GPS pentru camioane este un aparat ceva mai complex decât un aparat de GPS convențional.

Fiind conceput în mod special pentru a ajuta șoferul de camion să facă față provocărilor impuse de trafic, un aparat de GPS pentru camioane va putea să ofere date mult mai precise și într-un timp mult mai scurt.

De asemenea, acest tip de navigator este capabil să ofere date actualizate cu privire la condițiile drumului, mai precis informații despre accidente, ambuteiaje sau schimbări neprevăzute în trafic.

Având în vedere aceste avantaje, cu siguranță te gândești să îți cumperi un navigator GPS pentru camioane, sau doar să îl schimbi pe cel vechi.

Cum alegi cea mai bună navigație GPS pentru camioane

Oferta de pe piață însă este destul de diversificată deja, ceea ce ar putea îngreuna procesul de alegere, iar noi știm că fiind o persoană ocupată, îți dorești să te bucuri de ce este mai bun în cel mai scurt timp.

Te sfătuim totuși să nu iei o decizie pripită, întrucât riști să faci o investiție neînțeleaptă ce îți va putea pune în pericol locul de muncă sau chiar viața. Pentru a identifica cel mai bun raport calitate/preț de pe piață, îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături.

Noi am pregătit deja unul pentru tine, care însumează toate criteriile pe care trebuie să le bifezi la un produs atunci când cauți cel mai bun navigator GPS pentru camioane.

Așadar, consultă cu atenție următoarele informații importante:

Frecvența procesorului

Indiferent că de ce tip de navigator GPS vorbim, performanța procesorului este mereu un aspect care trebuie să te preocupe în mod deosebit.

De fapt, procesorul împreună cu calitatea display-ului sunt cele doua criterii care fac principala diferență dintre un navigator pentru camioane și unul de tip turism.

Aceste două caracteristici pot influența formarea unei diferențe de preț chiar și de 4 ori mai mare între cele două tipuri de aparate GPS.

Procesorul este cel care va influența direct viteza cu care datele actualizate despre trafic vor fi afișate pe ecran astfel încât tu să te poți orient din timp.

O afișare grafică rapidă și fără erori este esențială atunci când parcurgi distanțe mari, iar acest lucru este posibil doar dacă navigatorul GPS este dotat cu un procesor bun. Frecvența procesorului trebuie să fie de cel puțin 400 MHz pentru a merita să îl cumperi, deși îți recomandă să investești într-un model ceva mai performant.

Cel mai bun navigator GPS pentru camioane are o frecvență a procesorului de 800 MHz, reușind să îți ofere informații de cea mai bună calitate, fiind, de asemenea, un dispozitiv mai fiabil.

Display-ul

Display-ul sau ecranul este un alt aspect deosebit de important. De claritatea cu care sunt redate imaginile depinde rapiditatea și acuratețea cu care vei înțelege datele despre traseu.

O imagine neclară te poate costa timp prețios și îți poate cauza chiar daune, așa că nu îți poți permite să tratezi acest aspect cu superficialitate.

Două caracteristici te vor preocupa în mod deosebit: dimensiunea ecranului și rezoluția acestuia. Aceste două valori trebuie să fie mereu în raport direct proporțional, altfel riști să achiziționezi un GPS care să îți ofere imagini necalitative.

În categoria navigatoarelor GPS pentru camion vei găsi aparate cu dimensiuni diferite ale ecranului, pornind de la 4 inch și ajungând chiar până la 8 inch. Un ecran mai mare însă, înseamnă mereu un preț mai mare, și nu îți garantează și o calitatea a imaginilor excelentă.

Cea mai populară variantă este display-ul de 5 inch. Este îndrăgită de mulți șoferi, fiind recomandarea noastră minimă, și este și cea mai accesibilă la preț.

Un ecran cu diagonală mai mare, de 7 inch spre exemplu, poate ajunge la un preț de 400 de euro. Analizează foarte bine deci care sunt nevoile tale reale, și dacă merită să faci o investiție atât de mare.

Rezoluția trebuie să fie și ea cât mai mare. O valoare populară pentru ecranele de 5 inch este rezoluția de 480×272 pixeli, destul de bună pentru orice șofer. Ecranele cu diagonale mai mari, cum e cel de 7 inch spre exemplu, au o rezoluție mult mai mare de 800×480 pixeli.

Cel mai bun navigator GPS pentru camioane însă este cel cu ecran de 5 inch la o rezoluție de 800×480 pixeli, iar dacă îl găsești la un preț sub 250 euro, înseamnă că ai descoperit una din cele mai bune oferte pentru un astfel de dispozitiv.

Hărțile

Un sistem GPS pentru camion nu te ajută prea mult dacă nu are hărți actualizate ale zonelor în care șofezi. Este recomandat să achiziționezi un sistem de navigare GPS cu hărți preinstalate.

Cu toate acestea, mai ai încă aspecte ce trebuie verificate. Dacă ești un șofer care parcurge rute internaționale, este important să verifici ca aparatul să aibă instalate hărți detaliate ale Europei.

În general, nu vei găsi sisteme de navigare cu hărți preinstalate din afara UE. Dar ai opțiunea de a le achiziționa contra cost.

Verifică doar ca acestea să fie compatibile cu sistemul tău de navigare, sau dacă nu există cumva o versiune mai nouă a sistemului care include și aceste hărți.

Oricum ar fi, nu îți recomandăm să faci improvizații deoarece riști să provoci erori, sau să instalezi hărți lipsite de acuratețe. Situațiile în care va fi necesar să descarci hărți să le instalezi singur pe un navigator GPS pentru camioane, este atunci când optezi pentru unul care nu are preinstalate hărțile.

Motivul pentru care ai putea ajunge să alegi un astfel de aparat este faptul să este mai accesibil la preț. Interesează-te bine însă, de unde poți descărca harta Full Europe și dacă e compatibilă.

Indiferent de opțiunea pe care o alegi, consultă mereu secțiunea de review-uri din magazinele online pentru a vedea experiența altor utilizatori cu hărțile. D

acă mai multe păreri raportează erori, este foarte probabil ca acel model de navigatori să funcționeze mereu cu erori iar hărțile să îți facă mereu probleme.

Un alt lucru de luat în considerare este frecvența cu care vei putea actualiza hărțile, iar pentru a te putea bucura la maxim de performanțele unui astfel de aparat, este necesar ca actualizările să fie cât mai frecvente.

Ca orice dispozitiv electronic mobil, și GPS-ul este dotat cu o memorie internă, și posibilitatea de extindere prin atașarea unui card SD. Cele mai populare modele sunt cele cu o memorie internă de 8GB.

Dacă vei achiziționa un model cu hărți prestabilite, trebuie să ști că ele vor ocupa între 5 și 7 GB din memoria internă a dispozitivului. De aceea este recomandat să cumperi un navigator GPS pentru camioane cu slot pentru card SD, iar acesta să suporte atașarea unui card SD de până în 32 de GB.

Vei putea astfel să stochezi hărți suplimentare precum și alte date pe care le consideri utile. De asemenea, te avertizăm că producătorii nu obișnuiesc să includă cardul SD în pachetul pe care îl livrează, deci va fi nevoie să îl achiziționezi separat.

Ce accesorii trebuie să includă cel mai bun navigator GPS pentru camioane?

Pe lângă informațiile despre dimensiuni și greutate, este bine să verifici și unele aspecte ce țin de pachetul de livrare și ce trebuie să includă acesta obligatoriu:

Baterie – Deși majoritatea sistemelor de navigare GPS se pot alimenta la camion printr-un voltaj de 24V, este important să ți cont și de tipul de baterie, precum și de perioada de autonomie. Cele mai recomandate rămân cele Li-Ion care pot oferi o durată de autonomie de până la 30 de minute.

– Deși majoritatea sistemelor de navigare GPS se pot alimenta la camion printr-un voltaj de 24V, este important să ți cont și de tipul de baterie, precum și de perioada de autonomie. Cele mai recomandate rămân cele Li-Ion care pot oferi o durată de autonomie de până la 30 de minute. Încărcător de mașină – Setul de livrare trebuie să includă obligatoriu un încărcător pentru mașină cu ajutorul căruia îți vei putea păstra aparatul alimentat.

– Setul de livrare trebuie să includă obligatoriu un încărcător pentru mașină cu ajutorul căruia îți vei putea păstra aparatul alimentat. Suport pentru montare – Un accesoriu de nelipsit care îți va permite să fixezi aparatul GPS într-un loc comod, care să îți permită să îl consulți cu ușurință. Sistemul de prindere trebuie să fie securizat, pentru a nu fi nevoit să remontezi des navigatorul, sau pentru a evita deteriorarea acestuia.

– Un accesoriu de nelipsit care îți va permite să fixezi aparatul GPS într-un loc comod, care să îți permită să îl consulți cu ușurință. Sistemul de prindere trebuie să fie securizat, pentru a nu fi nevoit să remontezi des navigatorul, sau pentru a evita deteriorarea acestuia. Cablu USB – Necesar pentru a conecta aparatul la încărcător.

– Necesar pentru a conecta aparatul la încărcător. Manual de utilizare – chiar dacă îl poți găsi cu ușurință online, orice producător care se respectă va include în pachet și un manual de utilizare. Astfel vei putea rezolva eventualele probleme chiar dacă nu vei avea acces la internet pentru a consulta manualul.

Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun navigator GPS pentru camioane?

În mod evident, cel mai bun navigator GPS trebuie să fie capabil să îți recomande cea mai scurtă rută în cel mai scurt timp, precum și date privind limitele de viteză, alerte din trafic, modificări în trafic, etc. Cu toate acestea există câteva funcții suplimentare, deosebit de apreciate de șoferii de camion:

TMC – Sau Traffic Message Channel este o funcție ce folosește o frecvență Radio FM de tip RDS 8A care activează un protocol Alert C, ce îi oferă șoferului informații cu privire la călătorie.

– Sau Traffic Message Channel este o funcție ce folosește o frecvență Radio FM de tip RDS 8A care activează un protocol Alert C, ce îi oferă șoferului informații cu privire la călătorie. Truck&Camper – o funcție specială care îți poate oferi informații cu privire la toate locurile în care poți staționa cu camionul.

– o funcție specială care îți poate oferi informații cu privire la toate locurile în care poți staționa cu camionul. Track&Camper Alert – va avertiza șoferul cu privire la apropierea de un punct de staționare sau alte locuri în funcție de nevoile de la momentul respectiv.

– va avertiza șoferul cu privire la apropierea de un punct de staționare sau alte locuri în funcție de nevoile de la momentul respectiv. Track&Camper Route – un calculator automat pentru centurile de trafic special dedicate camioanelor.

– un calculator automat pentru centurile de trafic special dedicate camioanelor. Lane Assist – serviciu de asistență în vederea unei încadrări optime pe benzi.

– serviciu de asistență în vederea unei încadrări optime pe benzi. Terrain View – Îți permite să vizualizezi geomorfologia terenului pe care ești pe cale să îl parcurgi.

– Îți permite să vizualizezi geomorfologia terenului pe care ești pe cale să îl parcurgi. Text to Speech – convertește informația scrisă în informație audio pentru ca șoferul să nu fie distras în timpul condusului.

– convertește informația scrisă în informație audio pentru ca șoferul să nu fie distras în timpul condusului. Economic Route – funcție care facilitează găsirea celui mai scurt traseu. Cu toate acestea, utilizatorii nu recomandă folosirea acestei funcții întrucât arată rute care sunt practicate rar, sau care nu sunt potrivite pentru mașini de mare tonaj cum sunt camioanele. Ai grijă ca această funcție să nu ajungă se te încurce mai tare. De fapt, mai mulți producători au ales să scoată aceasta funcție din această cauza.

– funcție care facilitează găsirea celui mai scurt traseu. Cu toate acestea, utilizatorii nu recomandă folosirea acestei funcții întrucât arată rute care sunt practicate rar, sau care nu sunt potrivite pentru mașini de mare tonaj cum sunt camioanele. Ai grijă ca această funcție să nu ajungă se te încurce mai tare. De fapt, mai mulți producători au ales să scoată aceasta funcție din această cauza. Bluetooth

Conexiune la Internet

Cel mai bun navigator GPS pentru camioane: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de navigații GPS pentru camioane care oferă un raport calitate/preț excelent.

Truck & Camper Navigation Pro – ruta este calculata in functie de vehicul: inaltime, greutate, marfuri transportate.

Calendarul cu restrictiile de trafic – restrictiile din weekend si sarbatorile publice din 40 de tari europene, soferii putandu-se informa de restricitiile din weekend sau sarbatori nationale.

Track Recording – inregistreaza rutele in mod automat pe navigator.

Actualizari pe viata a hartilor – 46 de tari europene preinstalate.

Vezi detalii si pret

Cu un ecran foarte mare de 6,2 inch, aceasta combinatie inovatoare este optimizata pentru autovehiculele de mari dimensiuni, precum camioanele sau rulotele.

Are o camera video auto premium cu filmare Extreme HD integrata.

Actualizare pe viata a hartilor.

Sistem avansat de asistenta a soferului (ADAS).

Avertizare camere de securitate – SmartRoutes™ si LearnMe™ Pro

Vezi detalii si pret

Noul Spirit 7670 LM Truck este cel mai recent dispozitiv de navigare optimizat pentru soferii de vehicule mari, cum ar fi rulota sau camion.

Rutele specifice sunt calculate pe baza detaliilor individuale, cum ar fi dimensiunile vehiculului dvs., greutatea, sarcina si tipul vehiculului.

Functie de asistenta la parcare afiseaza automat o lista de parcari disponibile cand sunteti pe o raza de 1 km de destinatie.

Harti preinstalate – Full Europa ( 44 harti).

Vezi detalii si pret

Ecran LCD Touchscreen rezistiv generos, de 7 inch.

Softul permite selectarea tipului de auto folosit: autoturism, TIR(camion), autobuz, salvare, taxi, bicicleta, pieton.

Harti Full Europe+Australia cu ACTUALIZARI gratuite pe viata.

8GB memorie interna.

Ofera rute alternative, in cazul in care ruta initial calculata nu este cea dorita de dvs.

Transmitator FM – emisie radio pe frecvente intre 76-108MHz.

Vezi detalii si pret

Modelul GPyeS Mediatek3 este cel mai bun si complet GPS de 7 inch existent pe piata.

Poti seta si profil de camion si TIR, inclusiv ADR, pe langa cel de autoturism si pieton.

Are Modulator FM inclus ca sa poti auzi sunetul in boxele masinii.

Ecran mare de 7 inch (rezolutie 800×480), luminos, cu touchscreen.

Se poate folosi pe TIR, CAMION, AUTOCAR cu setare de parametri specifici: greutate, inaltime, latime, greutate pe axe, viteza, ADR.

Vezi detalii si pret

Leave A Comment

Copyright © 2023 carhousekeeper.com. All rights reserved.