Cum să alegi un navigator? Cum să alegi un navigator auto? Cum să alegi un navigator turistic?

Cum să alegi un navigator? Cum să alegi un navigator auto? Cum să alegi un navigator turistic?

A trecut timpul pentru atlasele de hârtie și hărțile. Este dificil să le folosești în timp ce conduci, deoarece trebuie să te oprești constant pentru a verifica harta, pentru a obține indicații, pentru a afla locația ta.

Dacă călătoria trece prin diferite orașe și țări, atunci astfel de atlasuri și hărți vor fi necesare mult, dar acest lucru nu este prea convenabil. În plus, hărțile de hârtie și atlasele nu vă vor spune despre blocajele de trafic pe drum.

Șoferii și călătorii au încredere astăzi în gadgeturile electronice pentru a-și conduce ruta. Un navigator modern vă va ajuta să aflați locația unui obiect în orice oraș, regiune, țară. Vă va ajuta să ajungeți în siguranță și să ajungeți rapid în orice punct al traseului, să spuneți că calea este aleasă incorect, iar săgețile arată opțiunea corectă.

Cum să alegi un navigator?

Pe piața produselor electronice există atât navigatori auto de diferite mărci cu funcții diferite, cât și buzunare pentru fanii de apă, munte și drumeții. Pentru a răspunde la întrebarea cum să alegeți un navigator, trebuie să știți cum funcționează.

Principiul navigatorului

Cum funcționează navigatorul, ce îl ajută să ofere informații atât de precise despre traseu?

Principiile de funcționare ale navigatorilor sunt destul de simple. Acest sistem a fost lansat de Departamentul Apărării al SUA la mijlocul secolului trecut.

Astăzi, în toată lumea cunosc sistemul GPS (Sistem de poziționare Clobal). Pe orbită

Există treizeci de sateliți de lucru ai pământului care se rotesc în șase planuri diferite și au coordonatele lor clare. Ele trimit semnale pe Pământ care sunt citite de dispozitivele portabile.

Când porniți navigatorul, poziția noastră este fixă ​​în raport cu cei trei apropiați sateliți. Datorită formulelor matematice complexe care iau în considerare viteza luminii și distanța navigatorului până la cel mai apropiat satelit, locația noastră exactă este determinată. Traseul nostru este împărțit în segmente care iau în considerare atât distanța cât și prezența trecerilor de cale ferată, joncțiunile, semafoarele și viteza permisă.

De aceea, mulți navigatori nu oferă o singură opțiune, ci mai multe: optime, scurte și rapide. Scurt și rapid poate să nu se potrivească. Parametrii geodetici și calculele aritmetice stau la baza activității navigatorilor. Care este diferența? Cum să alegi un navigator turistic? Ceea ce contează este diferența de viteză a procesării informațiilor, exactitatea coordonatelor indicate de noi și vocea care emite comenzi. Toate acestea sunt furnizate de software-ul navigator.

Ce trebuie luat în considerare atunci când alegeți un navigator?

Primul este software (software). Conține cele mai importante componente pentru navigator, cum ar fi cartografia și programul de navigare. Cum să alegi un navigator?

Pe piața rusă există astăzi mai multe varietăți de o astfel de „umplere” - iGO, „Progorod”, „Autosputnik”, „Navitel Navigator”, Garmin. Ce navigator să aleagă? Programul software trebuie selectat în funcție de geografia călătoriei. Principala luptă desfășurată între Garmin, „Autosputnik”, „Navitel Navigator”. Au informații detaliate despre toate regiunile Rusiei, planuri vizate, informații despre blocaje. Numeroase forumuri auto sunt pline de mesaje despre avantajul diferitelor sisteme. Deci, unde să te oprești? Navigator pentru mașini - cum să aleg? Să ne bazăm pe aspectele pozitive și negative ale acestor trei sisteme.

Navitel Navigator

Navitel Navigator este gata să furnizeze hărți din 60 de țări, inclusiv hărți actuale din Europa, Rusia și Asia. Navitel.Traffic va oferi cele mai recente informații despre congestionarea traficului. Acest software are hărți de detaliu ridicat, o interfață ușor de utilizat și o funcționalitate bună. Toate acestea au dus la popularitatea Navitel în rândul utilizatorilor. El este cel care astăzi ocupă o poziție de lider în vânzările pe piața rusă.

Garmin

Garmin are o interfață excelentă, un detaliu ridicat și o manoperă de calitate europeană. Mai mult, toate acestea se aplică nu numai orașelor europene, dar și celor rusești. Singura greșeală a dezvoltatorilor este o actualizare rară a hărții. Prezența unei antene FM care primește informații despre trafic va permite proprietarului să economisească mult timp și bani. Alte sisteme de navigație utilizează o conexiune GPRS în aceste scopuri, iar proprietarii lor trebuie să asigure traficul de internet în favoarea operatorilor de telefonie mobilă.

Software „Progorod”, Ghid de oraș

Călătorind doar prin Moscova și Sankt Petersburg, precum și împrejurimile lor, software-ul Progorod sau City Guide sunt perfecte. Aici, se pune accentul pe prezența blocajelor de trafic pe drumuri și pe opțiunile posibile pentru ocolirea acestora. Și dacă majoritatea navigatorilor utilizează informații de la mari agenții specializate (Yandex.Traffic), atunci City Guide în sine recreează imaginea blocajelor de trafic. Și „Progorod” îl va ajuta pe automobilist să se ocupe de benzi la intersecții și joncțiuni de pe drumuri.

Merită spus că nu numai hărțile fac parte din software-ul navigatorului auto. Deci, cum să alegeți un navigator auto? Coordonatele, ora estimată de sosire și viteza sunt, de asemenea, gata să ofere acest gadget, dar cât de precise sunt acestea vor depinde de software. Navigatorii funcționează în mod tradițional cu Android, Linux, Windows CE 5.0 și 6.0. Fiecare dintre aceste sisteme are propriile sale caracteristici care le oferă navigatorilor caracteristici suplimentare. Deci, ce navigator este mai bine să alegeți?

Android

Android este gata să ofere utilizatorului o simbioză de pe un computer tabletă și un ghid. În plus față de îndatoririle sale directe, dispozitivul poate arăta un film sau poate servi drept comunicator. Prezența Internet wireless va face disponibile majoritatea aplicațiilor de pe Android Market. Primul dintre aceste dispozitive este Texet TN-550A. Funcționalitatea largă și prețul accesibil au făcut ca acest model să fie foarte popular în rândul utilizatorilor ruși, ceea ce a afectat creșterea vânzărilor sale.

Linux

Linux vă permite să vă controlați navigatorul auto folosind comenzi vocale. Șoferul trebuie doar să dea adresa exactă, iar dispozitivul însuși îl va găsi pe hartă și va face un traseu. S-a întâmplat așa că sistemul de operare Linux este mai bine protejat de troieni și viruși în comparație cu Windows. Dar acest lucru nu este atât de adevărat atunci când lucrați cu un navigator auto, deoarece oferă numai informații despre blocaje de trafic și nu deschide pagini pe Internet și nu încarcă fișiere.

Mulți producători permit instalarea de software suplimentar pe navigatorii lor.

Rezoluție și dimensiunea ecranului

O caracteristică la fel de importantă a navigatorului este rezoluția și dimensiunea ecranului. Și cum să alegi un navigator, având în vedere acești parametri? Cea mai bună alegere este un ecran de 4,3 ”. Dar dacă, pe lângă navigator, ai nevoie și de un player media, atunci este mai logic să iei un navigator cu un ecran mare. Rezoluție și culoare - indicatori utili, dar nu decisivi. Dispunerea schematică a străzilor și caselor de pe hartă este destul de distinctă de orice navigator.

Metoda de control

Un alt parametru important al navigatorului este metoda de control. Automobilistul trebuie să urmeze traseul și să stabilească următoarele puncte din mers, iar alegerea unui navigator pentru mașină nu este o sarcină ușoară. Navigatorii cu un ecran tactil și o interfață adaptată pentru degetul uman au câștigat astăzi o mare popularitate pe piață. Acest lucru vă permite să vă setați corect și rapid punctele de cale.

Deci, navigatorul Lexand SL-5750 amplasarea convenabilă a senzorilor vă permite să accesați oricare dintre funcții într-o singură secundă. Compania Garmin și-a propus soluția proprie - navigatori controlați prin comenzi vocale (Garmin Nuvi 3790T). Însă cel mai recent model a primit o mulțime de recenzii negative din partea utilizatorilor ruși din cauza amplasării lente a rutelor și a recunoașterii incorecte a comenzilor vocale.

Tipul de chipset și puterea procesorului

Alți parametri care afectează performanța navigatorului sunt tipul de chipset și puterea procesorului. Cum să alegi un navigator turistic? Aici, prin analogie cu un computer de acasă, trebuie înțeles că cu cât este mai mare puterea procesorului, cu atât mai rapid vor fi citite datele. 300 MHz este destul de potrivit pentru rezolvarea sarcinilor standard, dar dacă vizionați videoclipuri, aveți nevoie de mai multă putere.

Chipset - aceasta este componenta care determină viteza de comunicare cu satelitul, precum și precizia punctelor de construcție a rutei. Majoritatea producătorilor folosesc astăzi cipuri Atlas și SirfStar. Cum să alegi un navigator? Principalul criteriu de selecție în cazul chipsetului este cât de multe canale de semnale primite poate furniza. Cu cât este mai mare acest număr, cu atât modelul de navigator este mai bun. Așadar, pe piață există modele cu chipsetul SiRF Atlas V care pot primi un semnal pe 64 de canale.

Începeți la cald

Pornire caldă și rece - ce navigator să aleagă? Atunci când aleg un navigator, cu siguranță mulți vânzători acordă atenția cumpărătorului asupra modelelor cu cea mai rapidă pornire la cald și la rece. Este important? Conceptul de „pornire” este timpul pe care dispozitivul îl petrece în stabilirea comunicării cu cel mai apropiat satelit. Dacă senzorul nu a fost folosit mult timp sau mașina a trecut de fusul orar, ceea ce înseamnă că coordonatele s-au schimbat, atunci navigatorul trebuie să stabilească de la zero comunicarea cu sateliții. Cât de repede se întâmplă acest lucru determină ora de pornire la rece. O pornire la cald indică timpul pe care navigatorul îl va petrece pe conexiune după o scurtă oprire (schimbare de putere, repornire), adică atunci când are loc o pierdere bruscă a semnalului. Acest lucru se întâmplă adesea când conduceți sub un pod sau printr-un tunel.

În orașele mari, achiziția unui navigator este dictată nu atât de nevoia de a stabili o rută din punctul A în punctul B, ci de capacitatea de a ajunge rapid la o anumită rută, ocolind posibil blocajele de trafic. Cum să alegi un navigator auto în acest scop? În acest caz, el trebuie să îndeplinească un singur obiectiv - să vadă posibile dificultăți pe parcurs. Următoarele informații vor ajuta la determinarea alegerii acelor utilizatori care s-au dezvoltat doar o astfel de situație. Ea le va da răspunsul la întrebarea cum să aleagă un navigator.

Cea mai simplă și cea mai simplă opțiune bugetară pentru proprietarul mașinii - un dispozitiv cu antenă radio. Navigatorii care au o antenă GTM 21 sau GTM 2 sunt conectați automat la un singur server de informații.

Adică navigatorul funcționează ca un receptor radio, primind informații despre trafic și îl afișează grafic pe ecran. În același timp, nu există nicio taxă lunară.

Astăzi, o singură marcă din Rusia poate oferi o soluție similară problemei pentru automobilisti - aceasta este Garmin (minusurile și avantajele acestui sistem de navigație au fost discutate mai sus). Garmin nuvi 3490Lt sau Garmin nuvi 1410 sunt reprezentanți demni ai acestei categorii.

Majoritatea navigatorilor, pentru a obține informații relevante, apelează la ajutorul Internetului. Iar modul de conectare la acesta împarte întreaga piață a navigatorilor în două părți - folosind Bluetooth sau GSM / GPRS încorporat. Primul tip de navigatori folosesc un telefon mobil ca modem. Avantajul principal al acestui tip de conexiune este viteza informațiilor.

Cu toate acestea, complicațiile sistemului care conectează telefonul și navigatorul, care necesită o parolă, schimbarea setărilor, nu este foarte potrivită pentru utilizare în fiecare zi.Și, în plus, traficul în acest caz crește până la vârfuri înalte, ceea ce afectează facturile pentru comunicațiile mobile. Globus GL-700 GPRS, Shturmann Link 500 FM, Lexand Si-515 pro HD sunt reprezentanți demni ai acestui grup.

Navigatorii de cel de-al doilea tip au un slot pentru cartela SIM pentru conectarea la Internet. Cum să alegi un navigator GPS? Tot ce este necesar este să achiziționați o cartelă SIM care acceptă GPRS-internet de la un operator de telefonie mobilă. Un bun navigator GPS va servi cu credință și va necesita un singur lucru - disponibilitatea fondurilor în cont.

Piața echipamentelor auto și de turism crește foarte repede. Gândirea tehnică a permis deja navigatorilor și aparatelor de înregistrare auto să apară pe piață într-o sticlă, navigatoare TV și alte dispozitive similare. Și există dispozitive care combină funcțiile unei motociclete, aeronave, marine, biciclete și autovehicule, care vă permite să călătoriți oricând, oriunde.

concluzie

Dar cheia oricărei achiziții de succes este o definiție clară a nevoilor tale. Este necesar să se stabilească condițiile și locul de utilizare al navigatorului: oraș, autostrăzi, păduri, deșert, off-road, munți. Merită să luăm în considerare opțiuni suplimentare, indiferent dacă sunt necesare. Dacă întreaga „călătorie” se va încadra în aceeași zonă, oraș, atunci puteți alege un model mai simplu. Gama de prețuri este largă astăzi: de la 1,8-2,3 - opțiuni bugetare, până la 5-6 mii de ruble - categoria medie de preț. Să sperăm că acest articol vă spune cum să alegeți navigatorul potrivit.

Leave A Comment

Copyright © 2023 carhousekeeper.com. All rights reserved.