Cele mai bune sisteme audio

Cele mai bune sisteme audio

Home » Electronice Home Cinema Cele mai bune sisteme audio Cele mai bune sisteme audio

Sistem audio JBL Party Box 1000 Cel mai bun JBL Signature Sound, 1100W, DJ Pad, Light Shows, Bass Boost, Bluetooth, USB, True Wireless Stereo Sistem audio High Power, SONY MHC-V13 Raport Calitate-Pret Jet BASS Booster, Bluetooth, USB, CD, negru Microsistem Panasonic SC-PM250EG-K Ieftin si Bun Calitate superioara a sunetului. 20W

In functie de bugetul disponibil si de pasiunea pentru muzica, exista doua tipuri principale de cumparatori, atunci cand vine vorba de sistemele audio. Cei care isi doresc o solutie decenta dar cat mai ieftina posibil, si cei care sunt dispusi sa aloce o suma de bani cat mai mare sistemului audio, pentru a beneficia de un sunet la o calitate cat mai ridicata.

Indiferent din ce categorie de mai sus faceti parte, trebuie sa stiti ca exista o multime de modele disponibile pe piata din Romania, iar calitatea lor poate varia foarte mult. Numarul acestora poate ingreuna procesul de selectie, insa in acelasi timp va permite sa alegeti un model cat mai potrivit, in functie de preferintele dumneavoastra. In acest ghid va vom prezenta principalele caracteristici pe care trebuie sa le luati in considerare.

AICI sunt cele mai bune sisteme audio!

Nu uitati ca va punem la dispozitie si alte doua ghiduri detaliate pe acelasi subiect, cu privire la achizitia unui sistem audio 2.1 si cumpararea unui sistem audio 5.1 (cele mai bune sisteme audio ca raport calitate/pret daca nu puneti accentul doar pe muzica). Indiferent de tipul sistemului, urmatorii producatori va vor oferi o calitate buna pentru suma de bani oferita: Microlab, Genius, Logitech, A+ si Serioux.

Cum gasim unul dintre cele mai bune sisteme audio

Trebuie sa stiti ca sistemele audio pot fi de mai multe feluri, in functie de numarul si tipul difuzoarelor. Astfel, cele mai populare sisteme sunt de tip 2.0, 2.1 si 5.1. Sistemele 2.0 sunt cele formate din doua boxe, ideale pentru utilizatorii fara pretentii mari. Sistemele 2.1 pot fi perfecte pentru ascultarea muzicii, iar cele 5.1 sunt recomandate mai ales pentru filme si jocuri. Prima cifra semnifica numarul de difuzoare, iar a doua subwoofer-ul.

Al doilea lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere este puterea sistemului. Aceasta este exprimata in Watti (W) si este determinata de amplificator. Veti gasi valoarea acesteia in specificatiile tehnice ale oricarui model de sistem. Cu cat valoarea sa este mai mare, cu atat sunetul este unul mai puternic. In alegerea puterii va trebui sa tineti cont si de dimensiunile incaperii, deoarece acesta trebuie sa fie proportional cu suprafata sa.

Alte doua aspecte foarte importante sunt reprezentate de frecventa si sensibilitate. Daca pentru jocuri si filme este indeajuns o frecventa de 25000 de Hz, pentru pasionatii de muzica frecventa trebuie sa fie de minim 30000 Hz. Sensibilitatea ne indica eficienta cu care puterea sistemului (RMS) este convertita in volum si se masoara in dB. Cu alte cuvinte, cu cat valoarea acesteia este mai mare, cu atat volumul produs de sistem poate fi mai ridicat.

Alte aspecte importante

In functie de bugetul pe care l-ati dedicat acestei cumparaturi, va recomandam sa tineti cont si de aspectul si constructia sistemului audio, deoarece veti pastra aceste boxe o buna perioada de timp. Materialul din care este confectionat sistemul trebuie sa fie unul rigid si rezistent, nu neaparat din lemn. In privinta aspectului, numarul mare de modele disponibile va permite sa alegeti o multime de tipuri de design.

Si impedanta sistemului este importanta. In cazul unei impedante mari, veti obtine un bass mai slab, dar va scadea destul de mult consumul de energie electrica, in timp ce o impedanta redusa va poate oferi un surplus de bass, iar consumul energetic va creste.

Felul in care amplasati boxele este foarte important, mai ales daca ati ales un sistem audio cu peste 3 difuzoare. Pozitionarea lor este vitala, in special pentru efectul surround. Spre exemplu, in cazul sistemelor 5.1, 2 boxe trebuie sa fie amplasate frontal, alte doua trebuie asezate in partile laterale, iar una trebuie sa fie pozitionata in mijlocul celor frontale. Subwoofer-ul poate fi pozitionat tot frontal.

Sfaturi privind functionalitatea si achizitia

Functiile suplimentare, mai ales in cazul unui sistem audio destul de scump, pot face diferenta in multe cazuri. Spre exemplu, printre aceste functii aditionale puteti regasi: port USB (pentru redarea fisierelor de pe un stick USB), conectivitate Bluetooth, afisaj digital si port pentru card SD. Nu uitati nici de telecomanda.

Ca de obicei, va sfatuim sa cumparati sisteme audio doar din magazinele online, deoarece acestea va pot oferi beneficii in plus, pe care majoritatea magazinelor fizice nu le au. Printre acestea se numara posibilitatea de a returna produsul, in cazul in care nu sunteti multumit de performantele acestuia, transportul gratuit prin curier si multitudinea de modele care se afla la un click distanta.

Acestea fiind spuse, in cazul in care va doriti si o pereche de casti pe masura sistemului (sau nu), trebuie sa stiti ca oferta este la fel de diversificata. Puteti alege dintre modele cu preturi intre 10 si 5000 de lei. Un beneficiu pe care toate le au este ca va permit sa folositi un PC, smartphone sau alt dispozitiv in timp ce toata lumea din casa doarme sau nu vreti sa va deranjati vecinii in miez de noapte.

Consulta OFERTA COMPLETA AICI – ai cele mai bune preturi din tara!

Leave A Comment

Copyright © 2023 carhousekeeper.com. All rights reserved.